Diótorta-pandaköntösben
Hozzávalók:
A tésztához:
-1 db 6 tojásos piskótalap
A krémhez:
- 10 dkg darált dió
- 1 dl tej
- 20 dkg kristálycukor
- 1 ek. liszt
- vaníliakivonat/ citromhéj
- 15 dkg vaj
- 1-2 tk. rum(aroma)
Bevonáshoz:
-fekete és fehér marcipán
Elkészítés:
1, Készítsük el a krémet: Ehhez a tejet és a cukrot egy lábosban főzzük fel, majd adjuk hozzá a diót és a lisztet. Pár percig főzzük, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot/ citromhéjat. Félig hűtsük ki. A vajat keverjük habosra a rummal, majd keverjük hozzá diós keveréket. Kb. fél órára tegyük hűvös helyre, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
2, A piskótát vágjuk félbe, az egyik lapot tegyük a tortaforma aljába és tegyük rá a krém 2/5 részét. Erre jöhet a másik piskóta, majd vonjuk be a tortát a maradék krémmel oldalt is. Fontos, hogy egyenletesen kerüljön mindenhova a krémből, majd tegyük hűtőbe a tortát. Akár egy éjszakát is pihenhet, a lényeg, hogy jól hűljön le a bevonás előtt.
3, A bevonáshoz készítsük elő a fehér marcipánt. A legjobb, ha szilikonos felületen dolgozunk, mert így nem ragad majd. Nyújtsuk ki a kívánt méretre, és fedjük be a tortát. Ha kis szakadás keletkezik, ne essünk pánikba, vizes kézzel ezeket könnyedén el lehet dolgozni.
A fekete marcipánból formázzuk meg a kívánt alkatrészeket és díszítsük a tortát (Nekem a füle sikerült a legjobban, egy feles poharat vágtam körbe:))
Fogyasztásig hűtőben tároljuk az elkészült műveket.
A diókrém Horváth Ilona :Szakácskönyvéből való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése