Tejszínes Citromtorta
Hozzávalók 1 db 26 cm-s tortához:
Tésztához:
1 db 3 tojásos piskóta lap
(Szétválasztjuk a 3 tojást, a fehérjéből 3 evőkanál kristálycukor hozzáadásával kemény habot verünk. Ehhez egyenként folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd evőkanalanként óvatos, széles mozdulatokkal hozzákeverünk 3 evőkanál lisztet. Papírral kibélelt formában 170 C-on 20 perc alatt készre sütjük. A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőt, mert összeesik a piskóta)
Krémhez:
-500 ml 20%-os tejföl
-5 dl behűtött habtejszín
-2 db citrom
-130 g kristálycukor
-10 g vaníliás cukor
-15 g zselatinpor
-Babapiskóta
Elkészítés:
1, A kihűlt piskótát helyezzük vissza a kapcsos tortaformába (a papírt ne felejtsük el levenni:))
2, Egy tálban keverjük el a tejfölt, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és adjuk hozzá a citromok kifacsart levét és lereszelt héját
3, Egy kis lábosban k. fél dl vízzel melegítsük össze a zselatinport. Fontos, hogy ne forraljuk, amint a zselatin feloldódott vegyük le a gázról. Ha kissé kihűlt, keverjük a tejfölös keverékhez.
4, A habtejszínt verjük kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal keverjük a tejfölös-zselatinos keverékhez.
5, Ezután a krém felét tegyük a piskótára, majd a krémes felületet fedjük be babapiskótával, majd erre öntsük rá a maradék krémet.
6, Tegyük egy éjszakára hűtőbe, másnap pedig díszítsük. Lehet tejszínhabbal, én nyáron friss citromfűvel és citromszeletekkel szoktam, télen pedig levél formájú cukorkákkal:)
A receptet a desszert.eu oldalon találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése