A mostani bejegyzésben egy igazán klasszikus recept következik, ezúttal muffin-köntösben. Ez pedig nem más, mint a répatorta. Emlékszem anyukámék tekintetére, amikor pár éve kitaláltam, hogy répatortát készítek. Meglehetősen megrettentek, hiszen eddig ezt a növényt zöldség minőségében fogyasztottuk, édesség alkotóelemeként elképzelni sem tudtuk. Egészen az első sütésig. Onnantól kezdve rendszeresen szerepelt nálunk vasárnapi vagy akár vendégváró desszertként. Bevallom többféle receptet is kóstoltam már, de a most következő nálam az abszolút kedvenc. Aki evett már répatortát azért, aki még nem azért próbálja ki!:)
Klasszikus répatorta:
Hozzávalók egy tortához, vagy 12 db muffinhoz:
- 2 tojás
- 1 bögre cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 0,75 bögre olaj
-1 bögre liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
-1 tk. fahéj
- 0,5 tk. só
-1,5 bögre reszelt sárgarépa
-0,5 bögre durvára darált dió
Elkészítés:
1, Készítsük elő a sütőformát, és melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2, Egy robotgépben verjük habosra a cukrot, vaníliás cukrot,tojást és az olajat.
3, Keverjük hozzá a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, sót.
4, Végül forgassuk bele a diót és a reszelt répát.
5, Kb. 30 min alatt süssük készre.
Ha szeretnénk felturbózni a muffinokat, akkor készítsünk mázat (porcukor+mascarpone+vaj+reszelt narancshéj), és díszítsük a mini tortákat marcipánból készült répácskákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése