A most következő recept pedig igazán könnyű. Nemcsak az elkészítését, hanem a hozzávalóit tekintve is. Nyírfacukorral és durumliszttel tettem kalóriaszegényebbé, ezért a fogyókúrázóknak is nagy szeretettel ajánlom:)
Epres ricottatorta:
Hozzávalók:
-50 dkg ricotta
-7 dkg nyírfacukor
-8 dkg durumliszt
- 4 db tojás
-1 dl tejszín
-30 dkg eper megtisztítva, félbevágva
Elkészítés,
1, Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát, majd melegítsük elő a sütőt 160 C-ra.
2, Tegyük egy keverőtálba a ricottát, cukrot, tojást és kézi habverővel keverjük össze.
3, Adjuk hozzá a lisztet és a tejszínt, dolgozzuk össze, amíg egynemű nem lesz.
4, Végül óvatosan keverjük hozzá az epret, és öntsük a tortaformába.
5, 45-50 perc alatt süssük készre, míg a teteje meg nem barnul.
A süti eredetije a dolcevitablog.hu-n szerepel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése