Angry birds torta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 db tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
A krémhez:
-15 dkg étcsoki
- 12 dkg vaj
- 3 dl habtejszín
- narancslekvár
- marcipán (sárga, piros, fehér, fekete)
Elkészítés:
1, Vajazzunk, lisztezzünk ki egy 18 cm-es tortaformát. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2, A cukrot és a tojásokat verjük kb. 5 perc alatt habosra, egészen addig, amíg ki nem fehéredik.
3, Szitáljuk hozzá a lisztet, tegyük a tortaformába és kb. 40 perc alatt süssük készre.
4, Ha elkészült a piskóta hagyjuk kihűlni.
5, A krémhez olvasszuk meg a vajat és az étcsokit, majd amikor kissé kihűlt forgassuk hozzá a felvert habtejszínt.
6, A piskótát vágjuk három egyenlő részre, az alját helyezzük vissza a formába. Kenjük meg narancslekvárral, majd a krém felével. Jöhet egy piskóta, majd lekvár és krém, végül a harmadik lap. Nekem maradt még krémem, a tetejét és az oldalát is bevontam. Hűtőben minimum 2 órát, de akár egy éjszakát is pihentetjük.
7, Végül a marcipánnal burkoljuk be a tortát, és formázzunk belőle mérges madarat:)
A recept a dolcevitablog.hu-ról való.
A recept a dolcevitablog.hu-ról való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése