2013. június 17., hétfő

Helló nyár!

Nagyon sokan a nyári hónapokat tartják a legideálisabbnak a fogyókúrájuk megkezdéséhez. Ezt elsősorban azzal magyarázzák, hogy ilyenkor rengeteg az idényzöldség és gyümölcs, melyekkel egészséges és változatos étrendet tudnak kialakítani. Nem mellesleg pedig a nagy melegben egyszerűen nincs étvágyuk. Én sajnos nem így működök. Persze imádom, hogy minden nap ehetek friss gyümölcsöt, amivel ideig óráig jól is lakok, de lépten- nyomon belebotlok azokba a tipikus nyári ételekbe. A hekk, lángos, vattacukor, fagyi és persze a hamburger is azok közé az ételek közé tartozik, melyek szinte állandó jelleggel csábítanak. A csábítást pedig másképpen nem lehet megszüntetni, mintha engedünk neki:) Napok óta szerettem volna már egy olyan igazi hatalmas bucis hamburgert enni, amit szinte át sem tudok harapni akkora:) A Limara péksége oldalon aztán meg is találtam a tökéletes hamburgerzsemle receptjét. Nagyon egyszerű elkészíteni, és fantasztikusan finom. Kívül ropogós, belül szaftos, kicsit édeskés, pont mint a strandon:) A zsemlébe vastag húspogácsa, sok zöldség, mellé pedig egy hideg fröccs dukál.




Hamburgerzsemle


Hozzávalók:

- 60 dkg liszt (Bl55)
- 2 dkg élesztő
-1 tk. só
- 2 dl langyos tej
- 2 ek. cukor
- 40 g olaj
- 1 tojás
- 100 g natúr joghurt
- szezámmag
+ a tojás a kenéshez


Elkészítés:

1, A kenyérsütőgépbe vagy a robotgépbe beletesszük az összes hozzávalót és a dagasztó funkció segítségével kb 15 perc alatt megdagasztjuk.

45 percig letakarva meleg helyen pihentetjük.

2, Amikor megkelt 6 vagy 9 db egyforma gombóckát formázunk belőle, attól függően mekkora bucikat szeretnénk. Nekem 6 db 180 g-os zsemléim lettek.

3, Egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra tesszük, és letakarva ismét 45 percet pihentetjük.

4, 180 C-ra előmelegítjük a sütőt, megkenjük a felvert tojással a zsemléket és megszórjuk szezámmaggal. 18 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése