2013. szeptember 12., csütörtök

Lepénykenyér

Múlt héten készítettem el ezt a lepénykenyeret, mely tökéletes kísérője volt a pénteki román-magyar meccsnek.  A mérkőzés enyhén szólva is felejthető volt, ellentétben a kenyérrel, melyet azóta már kétszer is sütöttem. Én hummuszt és sült cukkiniből készült mártogatóst tálaltam mellé, de szinte mehet rá bármi, amit egy szendvicsbe tennénk!


Lepénykenyér


Hozzávalók:

- 50 dkg liszt (Bl-55)
- 3 dl langyos víz
- 2 dkg friss élesztő
- 1,5 tk. só
- 3 ek. olaj


Elkészítés:


1, A lisztet, sót, olajat, vizet, élesztőt összekeverem, és kb. pizzatészta keménységűre gyúrom, majd meleg helyen 30 percig hagyom kelni.

2, Ezután lisztezett felületen 8 egyenlő részre osztom, gombócokat formázok, melyeket letakarva további 10 percig pihentetek.

3, Közben felforrósítok egy teflon vagy kerámia serpenyőt, a gombócokat vékonyra nyújtom és egyenként készre sütőm. 2-2 perc elegendő mindkét oldalának, ha felhólyagosodott akkor készen van.

A recept forrása: limarapeksege.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése