Lepénykenyér
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (Bl-55)
- 3 dl langyos víz
- 2 dkg friss élesztő
- 1,5 tk. só
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
1, A lisztet, sót, olajat, vizet, élesztőt összekeverem, és kb. pizzatészta keménységűre gyúrom, majd meleg helyen 30 percig hagyom kelni.
2, Ezután lisztezett felületen 8 egyenlő részre osztom, gombócokat formázok, melyeket letakarva további 10 percig pihentetek.
3, Közben felforrósítok egy teflon vagy kerámia serpenyőt, a gombócokat vékonyra nyújtom és egyenként készre sütőm. 2-2 perc elegendő mindkét oldalának, ha felhólyagosodott akkor készen van.
A recept forrása: limarapeksege.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése