2013. október 9., szerda

Itt van az ősz, itt van újra...

Bevallom az ősz sohasem volt a kedvenc évszakom, sőt beköszöntét mind a naptárban mind az időjárásban határozott rossz kedv övezte. Mert a szeptember a gondtalan nyár végét, az iskolát, a hűvös reggeleket és estéket, a "jaj megint új kabátot és cipőt kell vennem" érzését jelentette. Egészen 2013 szeptemberéig, amikor is bátran mondhatom, hogy új fejezet kezdődött az életemben. Ez pedig a gyakorlatban a költözést, a nagyvárosba való visszaköltözést jelentette (a maga viszontagságaival, és költözési procedúráival együtt, amik remélem  idővel megszépülnek:)). Szóval új lakás, új környezet, új konyha. És persze új sütő, amit a beköltözést követően rögvest ki is próbáltam. Először a most következő körtés-csokis tortát készítettem el, ami akkor és ott a kipakolandó dobozok halmain ülve igazi mentsvárat jelentett:)




Csokis körtetorta


Hozzávalók:

- 3-4 db körte meghámozva, magháza letávolítva, félbevágva
- 10 dkg étcsoki
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
-1 cs. sütőpor
-1,5 dl tejszín
- 2-3 ek. baracklekvár

Elkészítés:

1, A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, kivajazunk és kilisztezünk egy tortaformát.

2, Az étcsokit felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk.

3, A vajat, tojást, cukrot habosra keverjük, hozzákeverjük az étcsokit, tejszínt, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

4, Formába öntjük a masszát és a tetejébe belenyomkodjuk a körtéket.

5, Kb 20 perc alatt készre sütjük, még melegen megkenjük a felmelegített baracklekvárral.

A recept forrása: www.nosalty.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése