2013. március 29., péntek

Húsvéti tojáslikőr

Ez a recept aztán végképp nem illik a sorba, nemhogy nem muffin, de még süti sem:) De mégis itt van méghozzá egy rendkívül profán ok miatt, mert finom. Karácsonykor készítettem először, és a sikerre való tekintettel idén újra. A recept egy hét pihenési időt ír, de tapasztalataim szerint egy nap is elegendő. Minek vele várni:) Szóval még nem késő elkészíteni,nagy segítség (lehet) a holnapi tojásfestésben:)






Hozzávalók:

-5 tojás sárgája
- 25 dkg porcukor
-1 rúd vanília kikapart belseje
- 5 dl tej
-2,5 dl tejszín
-2,5 dl vodka

Elkészítés:


1, A tejet a tejszínnel és a vanília kikapart belsejével forraljuk fel 10 dkg porcukorral, majd hűtsük ki.

2, A tojások sárgáját keverjük el a maradék cukorral és tegyünk hozzá egy merőkanálnyit a már kihűlt tejes keverékből.

3, Amikor a cukor elolvadt, jöhet a maradék lé és a vodka is.

4, Töltsük üvegekbe, és tegyük hűtőbe egy hétre (naponta rázzuk össze), de egy nap is elég neki:)


A receptet az alábbi web-oldalon találtam:  http://azotthonizei.blogspot.hu/2011/12/tojaslikor-hazilag.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése