Vörös bársony muffin
Hozzávalók 12 db-hoz:
-60 g szobahőmérsékletű margarin
-150 g kristálycukor
-1 db nagyobb méretű tojás
-10 g Holland kakaópor
-2 teáskanál gél állagú vörös ételfesték (ha nincs, akkor folyékonyból kb. 20 ml)
Ha valakit elrettent ennek használata, akkor helyettesítheti céklalével
-0,5 tk. vanília kivonat
-120 ml író (én ezt bevallom házilag készítettem: 120 ml tejet összekevertem 1 kávéskanál fehérborecettel és 10 percet hagytam állni)
-150 g liszt
-0,5 tk. só
-0,5 tk. szóda-bikarbóna
-1,5 tk. fehérborecet
Elkészítés:
1, Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra és béleljük a muffin-formákat papírral vagy zsiradékkal
2, A puha vajat, a cukrot és a tojást robotgépben habosítsuk össze.
3, Egy kis tálkában a kakaóporból, vaníliakivonatból és ételfestékből készítsük sűrű egyveleget.
4, Ezután óvatosan keverjük hozzá a kakaós masszát a tojásos keverékhez.
5, Amint ezzel megvagyunk a liszt felét keverjük a vajas alaphoz, majd folyamatos keverés mellett az író felét. Ha készen vagyunk, jöhet a liszt és az író másik fele.
6, Végül adjuk a tésztánkhoz a szóda-bikarbónát, sót és a fehérborecetet.
7, Töltsük meg a masszával a muffin-formák 2/3-t, és süssük készre 25-30 perc alatt.
Ezzel el is készült a vörös bársony muffin, melyből én a tetején lévő máz segítségével cupcaket varázsoltam:)
A máz így készült:
50 g vajat, 125 g mascarponét, és 200 g porcukrot összekevertem és csillagcsöves nyomózsákból a kihűlt muffinok tetejére halmoztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése